A hipersuli.webuni.hu felületről már korábban is írtunk. A Webuni egy olyan innovatív felület, ahol új ismereteket nem csak szöveg, hanem video alapon, interaktív módon lehet elsajátítani.

A Webuni felületét egy magyar StartUp csapat fejleszti és velük együtt dolgozunk azon, hogy a HiperSuli tanárok számára és minden digitális oktatás iránt érdeklődő pedagógusnak értékes tartalmakat biztosítsunk.

Az együttműködés keretében több lelekes pedagógus kolléga készített már online oktatóanyagot a felületre. Az elmúlt időszakban közel 1000 alkalommal végeztek már el képzéseket az oldalon.

Nagy örömünkre szolgál, hogy a tanévkezdésre megjelent legújabb képzésünk, Csanády Szilvia és Vitárius Balázs Hogyan használd a Kahootot oktatási anyaga. Ennek keretében a Kahoot nevű online oktatási alkalmazással ismerkedhetnek meg az érdeklődő kollégák.

A Kahoot kapcsán sokan csak legyintenek, hogy az milyen egyértelmű és egyszerű. Viszont több képzés megtartása után azt kell, hogy mondjam, nem feltétlenül az. Rengetegen használták már a rendszert, de jóval kevesebben vannak, akik már készítettek saját tananyagot benne. Ráadásul mivel elég hangosak a Kahootot egyszerű eszköznek nevezők, így egyre kellemetlenebb sokak számára kérdezni, elismerni, hogy van esetleg, amit nem tudnak a Kahoot használata során. Az ő számukra is megoldás lehet Szilvia és Balázs frissen készült képzése.
A képzés nettó video alapú időtartama 36 perc. Természetesen, ha a feladatokat, illetve a videó alapú anyagok közti feladatokat is megcsináljuk, ennél hosszabb idővel kell kalkulálni.

Szilvia és Balázs is a Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnázium tanárai és napi gyakorlatukra építettek a képzés létrehozása során.

Ha valaki nem csak tanulna, hanem kedvet kapott a tanításhoz is, jelentkezzen bátran!