Az iskolakezdés kapcsán írt cikket az index. A tartalom elkészülését Koren Balázs, a HiperSuli program szakmai vezetője is tanácsokkal segítette.

https://index.hu/techtud/2019/09/04/iskolakezdes_iskola_szeptember_mobil_app_alkalmazas_mobilozas_jatek/

A HiperSuli programban nem győzzük hangsúlyozni, hogy a telefonok, tabletek iskolai használata mellett mennyire fontos a tudatosság. Ezért is dolgozunk a Tudatos Internet anyagunk megújításán.

Az index írásában is felmerülnek a diákok e-mail fiókjának létrehozásával kapcsolatos aggályok. Erre egy megoldás lehet a Google Family Link vagy az Apple családi megoldása.

Azonban iskolai környezetben létezik másik megoldás is. Ez a Google Education illetve a Microsoft Office 365 oktatási megoldása iskolák számára. Fontos tudni, hogy akármelyik vonalon indulunk el, a megoldás lényege, hogy a 13 évesnél fiatalabb diákok számára a fiókjuk „felügyelt” státuszban marad. Azaz akár a szülő, akár az iskola felügyeleti jogkörrel rendelkezik.

Az e-mail fiók nem kizárólag az elektronikus levelezéshez szükséges. E-mail fiók megléte szükséges Android, illetve iOS készülékek beüzemeléséhez, okos használatához, applikációk telepítéséhez.

A cikk végén néhány tanári alkalmazás is helyet kapott. Akit ezek bővebben érdekelnek, illetve nem csak az applikációk, hanem a módszertani háttér, hogyan kezdjünk ezekkel az applikációkkal oktatni, azoknak ajánljuk a HiperSuli Digitális Módszertani Képzésünket.

(a fenti képet az index cikkéből kölcsönöztük,
Fotó: Andia/Universal Images Group/Getty Images )

Tagged in: