Egyensúlyozó c. rovatunkban olyan lehetőségeket és kezdeményezéseket mutatunk be, melyek  segítséget nyújthatnak az oktatási intézmények szereplőinek abban, hogy tegyenek mentális jóllétük érdekében.

Az Önbizalomnövelde programról Keszthelyi Marianna Önbizalom nagykövettel beszélgettünk.  Marianna édesanya, feleség, emellett nyelvtanárként és coachként tevékenykedik. 

Milyen céllal indult el a program?

Az Önbizalomnövelde program megálmodója Komócsin Laura, a Business Coach Kft. ügyvezetője. Sokéves coaching tapasztalata, illetve egy nemzetközi felmérés eredményeként állapította meg, hogy a magyar lakosság önbizalma messze a nemzetközi átlag alatt van.

Keszthelyi Marianna

Az alacsony önbizalom a magán-és szakmai életünkben is hátráltat minket, hiszen nehezebben hozunk meg fontos döntéseket és kevésbé vagyunk sikeresek. Laura és csapata azt tűzte ki célul, hogy 3 év múlva, 2025-re a magyarok önbizalomszintje megemelkedik és mi is boldog, magabiztos nemzet leszünk.

Kik az Önbizalom nagykövetek?

Nagykövet az lehet, aki coach képesítéssel rendelkezik, kitöltötte a Komócsin Laura által fejlesztett önbizalom tesztünket és átlagon felüli önbizalommal rendelkezik. Komócsin Laura 2022 szeptembere óta képzi a 3 órás önbizalomnövelde tréningen azokat a jelölteket, akik a betanulás után vállalják, hogy évente legalább 5 alkalommal ők is tartanak egyéni- vagy csoportos önbizalomnövelde alkalmat.

Milyen támogatást kaphatnak a programban az iskolák? 

Az Önbizalomnövelde Programot bármelyik iskola tantestülete, diáksága igénybe veheti,  bármilyen csoport számára elérhető  a program, nincs kötöttség.

Hogyan igényelhetnek foglalkozásokat az oktatási intézmények?

A Business Coach Kft. honlapjánminden információt meg lehet találni az Önbizalomnövelde programról: az önbizalomtesztet és a kapcsolatfelvételi lehetőségeket is. A teszt kitöltése kitűnő állapotfelmérés az önbizalom felmérésére.

Mire számíthatnak a résztvevők a foglalkozással kapcsolatban?

Nyelvtanárként és coachként is nagyon jó tapasztalatokat szereztem az Önbizalomnövelde programmal. Minden pedagógusnak csak ajánlani tudom, hogy szánjon egy kis időt arra, amikor saját maga is feltöltődhet és magára fókuszálhat. Nagyon kellemes, felemelő érzés, amikor tudatosítjuk magunkban az erősségeinket és azokat az életeseményeket, amelyek meghatározták életünket. A jó hír az, hogy nemcsak a sikereinkből, hanem a kudarcainkból is tanulhatunk. Nekem a program sokat segített abban is, hogy tudatosan figyeljek arra, hogy tanítványaimat is az önbizalom útján terelgessem. Nyelvtanárként a legnagyobb sikerem az, ha a diákok bátran megszólalnak idegen nyelven, megengedve maguknak a hibázás lehetőségét is.

Az Önbizalomnövelde vendégünk lesz júniusban, a ProSuli I. Mentális Egyensúly Szakmai Napján! További részletekről itt olvashat.