I. Mentális Egyensúly Szakmai Nap

Szeretettel hívjuk és várjuk szakmai napunkra a pedagógusokat 2023. június 22-én, csütörtökön! A résztvevők a délelőtt folyamán előadásokat hallgathatnak, délután pedig műhelymunkák keretein belül figyelhetnek befelé, fedezhetik fel újra saját erőforrásaikat.

Helyszín: Yettel Ház (2045 Törökbálint, Pannon út 1.)
Jelentkezés: Ezen az űrlapon keresztül 2023. május 31-ig.
Program:

9:00-9:30Érkezés
9:30-9:45Köszöntő
A nap programjáról
Mészáros Attila, Koren Balázs
Varga Krisztina
9:45-10:30Előadás: KórházSuli* – Az ERŐ BENNED van
A mindennapi rutinunktól eltérő helyzetekben van igazán szükségünk lelki egyensúlyunk megtartására.  A KórházSuli tapasztalataira és módszertani eszköztárára építve nyitogatunk ajtókat a saját erőforrások megtalálásához és hatékony működtetéséhez. 
Tóthné Almássy Monika
KórházSuli vezetője, társalapítója
Budai-Tóth Krisztina
KórházSuli szakmai kapcsolatok vezetője
10:30-10:45Kávészünet
10:45-11:30Előadás: Coach és szupervizor összefogás a tanárokért – Mire jó a coaching?
Az előadás során a Coach és szupervízor összefogás a tanárokért kezdeményezés konkrét eredményein és tapasztalatain keresztül ismerhetik meg a résztvevők a coaching   előnyeit.
Herbert Ildikó
pszichopedagógus, gyógypedagógus terapeuta, szaktanácsadó mesterpedagógus, coach, tréner
11:30-12:15Előadás: Velem Lehet Beszélgetni* – A Velem Lehet Beszélgetni program bemutatása, az iskolai megvalósításának lehetőségei
Mit tehetünk azért, hogy az online komfortosan mozgó fiatalok kipróbálják magukat olyan társas helyzetekben, ami első ránézésre egy online helyzetben menne könnyebben nekik? Mit tehetünk azért, hogy a személyes kapcsolódás értékként és célként jelenjen meg a közösségben? Mi teheti ezt motiválóvá a fiatalok és mi a pedagógusok számára? Hogyan vághat bele egy intézmény, ha kitűzi maga elé azt a célt, hogy VLB iskola szeretne lenni?
Székely András 
Végeken Egészséglélektani Alapítvány elnöke
12:15-13:00Ebédszünet

13:00-14:30

14:30-16:00
Műhelymunka: Hogyan lehet egy suli VLB iskola? – jó gyakorlatok
A workshop keretében arra szeretnénk lehetőséget nyújtani az érdeklődő pedagógusoknak, hogy kipróbálják magukat olyan gyakorlatok, kommunikációs helyzetek közben, amik a Velem Lehet Beszélgetni kezdeményezés iskolai programjainak is részét képezik. Kötetlen beszélgetés az eddigi tapasztalatokról, az intézmények számára nyitott lehetőségekről, a saját megélésekről.
Székely András
13:00-14:30

14:30-16:00
Műhelymunka: Önbizalomnövelde*
Hogyan higgyünk magunkban, hogy képesek vagyunk elérni céljainkat? Fedezzük fel saját erőforrásainkat, hogy szakmai önbizalmunkat növelni tudjuk! Nézzünk rá közösen saját erősségeinkre!A részvétel előtt kérjük kitölteni az önbizalomtesztet!
Keszthelyi Marianna
nyelvtanár, coach
16:00-16:15Zárás, a nap értékeléseVarga Krisztina
*A szakmai szervezetekről Egyensúlyozó c. rovatunkban olvashatnak.