Mentális Egyensúly Szakmai Nap tanárok részére  – 2023. június 22.

Hogyan figyeljünk a belső egyensúlyra? Mihez kezdjünk váratlan helyzetekben? Ezekre a kérdésekre is keressük a választ és a megoldást a Mentális Egyensúly Szakmai Napon, amelyet első alkalommal rendezünk meg 2023. június 22-én az Európai Mentális Egészség hetén. Az előadásokat és a műhelymunkákat szakmai tanácsadók, iskolapszichológusok és nyelvtanárok vezetik, melyekre minden pedagógust szeretettel várunk.

A szakmai napot a Yettel Házban rendezzük meg 9.00- 16.15 között (címünk: 2045 Törökbálint, Pannon út 1.). Előzetesen regisztrálni ezen az űrlapon lehet 2023. május 31-ig.

9.30-tól Mészáros Attila, a Yettel vállalati kommunikációs igazgatója, Koren Balázs, a ProSuli szakmai vezetője és Varga Krisztina, a ProSuli szakmai koordinátora köszönti a szakmai nap résztvevőit.

Az első előadás 9.45-kor kezdődik Az ERŐ BENNED van címmel, amely során  Tóthné Almássy Monika, a KórházSuli vezetője, társalapítója, valamint Budai-Tóth Krisztina a KórházSuli szakmai kapcsolatok vezetője abban adnak támaszpontot, hogyan találjuk meg belső erőforrásainkat váratlan helyzetekben.

A rövid kávészünet után a program coaching témában folytatódik (10.45-11.30), melyet Herbert Ildikó pszichopedagógus, gyógypedagógus terapeuta, szaktanácsadó mesterpedagógus, coach, tréner tart, aki előadása fő fókuszába a pedagógusokat helyezi. Azt, hogy mi mindent lehet tanulni, a ’Coach és szupervízor összefogás a tanárokért’ program eredményeivel szemlélteti majd.

Gyakran érezzük, hogy a fiatalok számára az online lét  sokszor komfortosabb, mint a társas helyzetek. Ennek kapcsán 11.30-tól Székely András, a Végeken Egészséglélektani Alapítvány elnöke mutatja be a Velem Lehet Beszélgetni programot, valamint iskolai megvalósításának lehetőségeit. A személyes kapcsolódás lehetőségei és értékei olyan új megvilágításba kerülnek, mely minden résztvevő számára izgalmas perspektívákat nyithat.

Annak érdekében, hogy az előadásokon elhangzottakat gyakorlati formában is megtapasztalhassák a vendégek, az ebédszünet után két műhelymunkára is sor kerül. Az elsőt 13 órától ’Hogyan lehet egy suli VLB iskola? – jó gyakorlatok’ címmel Székely András és Győri-Dani Dóra iskolapszichológus vezetik, ahol lehetőség lesz a kommunikációs helyzetek és technikák megismerésére. Mindezt kötetlen beszélgetés, tapasztalatcsere követi majd.

Mik a saját erőforrásaink? Hogyan leljünk rájuk és mozgósítsuk őket, amikor a legnagyobb szükség van rájuk? A második műhelymunka vezetője Keszthelyi Marianna nyelvtanár, coach, aki ’Önbizalomnövelde’ címmel tart workshopot. A résztvevők az önbizalomtesztet előzetesen kitöltve még interaktívabban bekapcsolódhatnak a beszélgetésbe.  

A szakmai nap végén 16 órától Varga Krisztina értékeli a közös munkát.

Várunk mindenkit szeretettel az első Mentális Egyensúly Szakmai Napon 2023. június 22-én!

A részletes programtáblázat itt található.