Havassy András a budapesti II. Rákóczi Ferenc Gimnázium földrajztanára, a HiperSuli programnak is lelkes tagja. András számára nem újkeletű dolog a digitális kellékek bevonása az oktatásba, az elmúlt tíz évben rendszeresen használt különböző IKT eszközöket gimnáziumi földrajzóráin, többek között laptopot, projektort, aktív táblát, különböző feleltető rendszereket. Számára az IKT eszközök használatának célja a szemléltetésen túl a tanulók órai munkába való aktív bevonása. 

A hirtelen jött online oktatásra való átállás hívta életre YouTube-on elérhető videós oktatóanyagait, amikkel – a már meglévő weboldalán túl – szeretne segítséget nyújtani a digitális oktatásban kevésbé jártas pedagógus társai számára. A videók között megtalálható a Microsoft Forms több részes bemutatása, az Office 365 fájlmegosztás funkciójának használata vagy épp a Google Earth program alkalmazásának bemutatása. Folyamatosan frissülő, hasznos tartalmakért érdemes rendszeresen felkeresni András csatornáját.

A Forms használatáról szóló 6 részes sorozatot itt is megosztjuk, sokat lehet belőle tanulni.

https://www.youtube.com/watch?v=Elc8XPy5XOY

Hírlevélre fel! Ha szülőként vagy pedagógusként, akár mindkét szemszögből szeretnél belelátni a digitális oktatás fortélyaiba, érdekel szakértőink véleménye és a veled hasonló cipőben járó emberek tippjei, iratkozz fel HiperSuli hírlevelünkre itt.