Szintet lép, és ProSuli néven működik tovább szeptembertől a Yettel digitális oktatási programja, amely 2015 óta HiperSuli néven vált ismertté az ország digitális oktatásra nyitott tanárai és intézményei körében. A projekt újabb lehetőségekkel is bővül: a résztvevő pedagógusok hamarosan fenntarthatósági és mentálhigiénés képzésben is részesülhetnek. A program sikeres digitális tananyagfejlesztő pályázatának tréning anyagait már közel 800 hazai tanár alkalmazza.

Új néven folytatja szeptembertől a Yettel digitális oktatási programja, amelyről elsőként egy szakmai nap keretében tájékoztatta a résztvevő pedagógusokat a mobilszolgáltató. A mostantól ProSuli néven működő HiperSuli 2015 óta aktív szereplője a digitális oktatási módszertanok terjesztésének és fejlesztésének a hazai iskolák és pedagógusok körében.

„Ugyan a Yettel márkaváltásával több mindent elengedtünk, a digitális oktatás fontossága nem volt kérdés. Az eredetileg eszköz-, majd egyre inkább tudásátadásra épülő program céljai közt továbbra is szerepel, hogy „békeidőben” és a váratlan helyzetekben egyaránt segítsen kezelhetővé tenni a tanulást és az oktatást. A névváltással a program újabb lendületet kap és szeretnénk még magasabb szintre helyezni” – mondta Mészáros Attila, a Yettel kommunikációs igazgatójaa tanévkezdő ProSuli tanári napon, ahova az ország minden részéről érkeztek a programban résztvevő pedagógusok.

A karanténidőszak rávilágított, hogy a gördülékeny tanulás és oktatás elengedhetetlen feltételei többek közt a megfelelő eszközellátottság és a hatékony tudásmegosztás. A Yettel digitális oktatási programja megalakulása óta már 135 iskolában működik országszerte, ahol támogatja a digitális oktatásra nyitott pedagógusok munkáját, tanári közösséget épít és internet hozzáféréssel segíti az iskolák digitális útra lépését. A program az új kihívások előtt álló tanévben fenntarthatósági és mentálhigiénés képzéssel is bővíti portfólióját.

Lezárult a harmadik tananyagfejlesztő pályázat

2020-ban, a karanténoktatás során felgyülemlett tapasztalatok megosztása hívta életre a ProSuli tanároknak szóló digitális tananyagfejlesztő pályázatát, amelynek célja, hogy segítse a pedagógusok eligazodását a digitális oktatás területén, illetve támogassa őket az online lehetőségeik bővítésében, legyen szó kooperatív munkáról, számonkérésről vagy új ismeret átadásáról.

Az idén immár harmadik alkalommal kiírt tenderen összesen 10 olyan új pályamű született, amely a Webuni felületén minden pedagógus számára ingyenes, jelenleg közel 50 digitális készségfejlesztő leckéből álló tudástár részeként válik elérhetővé. A nyertes pályázatok között szerepel gamifikációs oktatóanyag, olvasáskészséget fejlesztő lecke, de a projektmunkát és digitalizációt támogató tréning is. A ProSuli tananyagfejlesztő pályázatának nyertes anyagai eddig több mint 100 hazai iskola közel 800 tanárának nyújtottak segítséget digitális ismereteik bővítésében. A mostani verseny alatt készült új tréning anyagok hamarosan a www.prosuli.webuni.hu felületen lesznek elérhetőek.

A ProSuli továbbra is mindenki számára nyitott, és várja a pedagógusok, iskolák jelentkezését. Bővebb információ a https://prosuli.hu/prosuli-csatlakozas  oldalon.