A mobiltechnológia egyre fokozottabban érinti a fiatalabb generáció tagjait, mindennapjaik szerves részét képezik az infokommunikációs eszközök. A technológia által nyújtott előnyöket nem csak a szülőkkel és társaikkal való kommunikációban vagy a szabadidejük eltöltésében élvezhetik, hanem akár az iskolai tanórákon is.

A „TudatosNet” oktatóanyag segíti a a diákokat abban, hogy az internetet körültekintőbben és tudatosabban használják, és ezt a tudásukat a kortársaik számára is átadják. A gyerekek tájékoztatása a lehetőségeikről és azok kihasználásáról, valamint felkészítésük a potenciális veszélyekkel való találkozásra, és azok kezelésére segít a problémák megelőzésében, a biztonságos internethasználatban, valamint nem utolsósorban kiemelten fontos feladatunk és kötelességünk.

Az itt letölthető „Hogyan beszéljünk a gyerekekkel az internetről?” című kiadványunkkal épp ezekben igyekszünk a szülők és tanárok segítségére lenni:

„Ez a kiadvány segítség lehet abban, hogy „több fény essen” az internetre, és így jobban lássuk, mivel is van dolgunk. Az érdeklődő szülők és felnőttek az egyes fejezetekben támpontokat kaphatnak ahhoz, hogyan beszéljenek a gyerekekkel a netről, és (remélhetőleg) ahhoz is, hogy rálássanak arra, mi mindent tehetnek azért, hogy a gyerekeket nagyobb biztonságban tudhassák az interneten.” Részlet az ajánlóból (Dr. Gyurkó Szilvi, Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány)

A tájékoztató itt tölthető le.

Tagged in: