Együttműködési megállapodást kötött az Egyszülős Központ és a Telenor, így mostantól az egyszülős családok kedvezményes tarifával vehetik igénybe a szolgáltató mobiltelefon és internet szolgáltatását. Az olcsóbb tarifák segítséget nyújthatnak abban, hogy a családokban ne szakadjon meg a kötelék a két szülő, valamint a gyermek és a külön élő szülő között. Az együttműködés létrejötte azért is lényeges, mert az egyszülős családok több mint a fele nehéz anyagi helyzetben él.

Az elmúlt egy évben két alkalommal, hosszabb időre is digitálissá vált az oktatás, amely megfelelő internetkapcsolat hiányában sokaknak nehézséget okozott. E lehetőség a jövőben biztosítani fogja, hogy az egyszülős gyerekek ne maradjanak ki az oktatásból, megmaradjon az összeköttetés a gyermekek és az időnként digitálissá váló iskola között.

A mai világban a gyermekek egyre többet használják az internetet, és nem mindegy, hogy milyen keretek között teszik ezt. Fontos, hogy a szülők is tudatosan rész vegyenek ebben, különösen a gyermeküket egyedül nevelő szülők, akikre nagyobb teher hárul ezen a téren is. A Telenor a flottához csatlakozó egyszülős családok számára ingyenesen biztosítja a „TudatosNet tudáspakk” -ot, ezzel is segítve őket, hogy gyermekeiket biztonságban tudhassák a világhálón is.

A budapesti Egyszülős Központ 2018. májusában azért nyílt, hogy gyakorlati segítséget és közösséget nyújtson olyan családoknak, ahonnan hiányzik az egyik szülő. Az elmúlt közel két évben a központ több mint 70-féle szolgáltatásával 15 900 egyszülős családot ért el.

Magyarországon ma több mint félmillió gyereket egyetlen szülő nevel, az egyszülős családok száma kb. 300 000.