Többeknek nem újdonság, hogy a Microsoft a járványhelyzet alatt ingyenesen elérhetővé tette online kollaborációs programját, a Teams-t, ami sokezer diák számára megkönnyítette a tanórákon való online részvételt. Azzal viszont a mai napig kevesen vannak tisztában, hogy a magyar kormánnyal való együttműködésnek köszönhetően a diákok, a pedagógusok, valamint az oktatási intézmények is ingyenesen hozzáférhetnek az alapvetően igen költséges Office 365 ProPlus csomaghoz.

Ha tanulóként regisztráljuk magunkat, akkor nem csak az oktatáshoz elengedhetetlen programokhoz – többek közt Word, Excel, PowerPoint, Teams stb. – jutunk hozzá, de 1 TB (1000 gigabájt) tárhelyet is kapunk a felhőben, ami akár munkáink, akár magáncélú fájljaink elhelyezéséhez is egy több mint elegendő megoldás. Ráadásul regisztrációnkkal akár 5 felhasználói fiókot is igénybe vehetünk, így akár az egész család élvezheti az ezzel járó előnyöket. Ebben a cikkben lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan állíthatod be az ingyenes tanulói fiókot.

  • Tanulóként szükséged lesz a diákigazolvány számodra – Ha nem múltál még el 16, akkor egyik szülőd személyigazolvány száma is kelleni fog. Ha kitöltötted az adatokat, kapsz egy megerősítő e-mailt az Oktatási Hivataltól.
  • Office365 fiókod most már készen áll, erről a postafiókodba érkező levél tájékoztat, amelyben szerepel egy @sulid.hu végződésű postacím és egy jelszó.
  • A Microsoft oldaláról ezután már le is töltheted a szükséges programokat.