2015. szeptember 25-én a világ 193 vezetője elkötelezte magát 17 olyan globális célkitűzés mellett, amelyek 3 rendkívüli dolog megvalósítását szolgálják a következő 15 évben: a mélyszegénység megszüntetését, az egyenlőtlenségek és az igazságtalanság elleni harcot, és a klímaváltozás problémájának megoldását. A fenntartható fejlődés globális célkitűzései ezt a három dolgot állítják a középpontba – a világ minden országában, minden ember számára. A Telenor Csoport büszkén támogatja és hirdeti a világtörténelem legfontosabb feladatlistájához tartozó, új Globális Célkitűzéseket.

A Világ Legnagyobb Tanórája egy globális oktatási projekt, melyhez számos ország csatlakozott. A világ minden részén egy időben, 2015 szeptemberének utolsó hetében, tetszőleges napokon kerül megrendezésre a tanóra, így megalkotva a világ legnagyobbját. A tanórán az ENSZ által újonnan kihirdetett 17 Globális Célt szeretnék megismertetni világszerte a gyermekekkel. A Globális Célok a fenntartható fejlődést szolgálják és a Föld lakóinak legnagyobb problémáit hivatottak leküzdeni. A Hipersuli programban a projekt meghirdetését követően hosszú távon is elérhetővé válik a digitális tananyag. Az oktatási segédanyagokért, kiegészítő tartalmakért kattintson ide: https://www.avilaglegnagyobbtanoraja.hu/letoltheto-tartalmak

Telenor Magyarország stratégiájának és víziójának kulcs eleme a társadalom fejlődőképességének támogatása (Empower Society).  Erre irányuló jövőképe már önmagában is egyértelmű felhívás a cselekvésre. Tevékenységével elérhetővé teszi a fejlődést és a pozitív változást előmozdító alapinfrastruktúrát, szolgáltatásokat és termékeket. Gondoskodni kíván arról is, hogy a Telenor szolgáltatásival élő emberek a lehető legtöbbet hozzák ki a mobilinternet és a mobiltechnológia nyújtotta lehetőségekből: helyi és globális partnereivel együttműködve, közösen is ösztönzi a fenntartható fejlődést.

A Telenor Magyarország társadalmi felelősségvállalási tevékenységei is e célokat szolgálják. A társaság az ENSZ gyermekvédelmi szervezetének helyi képviseletével, az UNICEF Magyar Bizottsággal 2013 óta szorosan dolgozik együtt. A Telenor támogatásával indult útjára az Ébresztő-óra iskolai program, amely a 10-18 éves gyermekek számára érthető és befogadható módon ismerteti meg a gyermekjogokat, és érzékenyíti őket a globális kérdések iránt. A Telenor hisz abban, hogy az internet háztartásokba való eljuttatásával kiemelt felelősséggel bír: célja, hogy a szinte határtalan digitális lehetőséget tudatosan, biztonságosabban, egymás iránti tisztelet magtartásával tegyék ügyfelei és azok gyermekei, a jövő generációja is.www.unicef.hu/ebresztoora

A Telenor Magyarország az egyenlőtlenségek elleni küzdelemben a digitális oktatási projektjével, a Hipersulival is részt vesz: Magyarországon különböző fejlettségi szinten működő iskolákban épített ki digitális oktatási eszközökkel felszerelt osztályokat, és folyamatosan fejleszti a részt vevő pedagógusok digitális ismereteit. A Hipersuli elindításában az Oktató és Fejlesztő Intézet (OFI) és a Microsoft is a társaság partnere.

Ismerje meg Ön is és vigye hírét az ENSZ új Globális Célkitűzéseinek!

Tagged in: