HiperSuli tanári tananyag-fejlesztő pályázat

Pedagógusoknak indít pályázatot a Yettel. A cél a tanárok támogatása, az oktatást segítő online lehetőségeik bővítése. A pályázaton való részvételhez nincs szükség előzetes online tananyag készítési tudásra, mert a résztvevők számára képzést is biztosít a HiperSuli. Az elkészült tananyagok a hipersuli.webuni.hu felületen lesznek elérhetőek.

Az idei tanév ismét a megszokott környezetben, a tanteremben indult, a diákok és a tanárok visszatértek az oktatás megszokott környezetébe. Ugyanakkor mindaz a tudás, amit a vírushelyzet okozta karanténoktatás hozott felszínre, nem csupán a digitális oktatás során jelent segítséget; a megszerzett tapasztalok hasznos tudást jelentenek a tantermi keretek között is.  

2020-ban, a karanténoktatás során felgyülemlett tapasztalatok megosztása hívta életre a HiperSuli tanároknak szóló digitális tananyagfejlesztő pályázatát, amelynek célja, hogy segítse a tanárok eligazodását a digitális oktatás területén, illetve hogy támogassa őket az online lehetőségeik bővítésében, legyen szó kooperatív munkáról, számonkérésről vagy új ismeret átadásáról. A pályázat tananyagaiból minden pedagógus számára ingyenesen elérhető tudástár állt össze.

A 2021/22 tanév végével újra várjuk az innovatív ötleteket pedagógus kollégáktól. A legjobb 25 ötlet beküldőjét képzéssel segítjük, hogy meg is tudja valósítani azt a https://hipersuli.webuni.hu felületén. A legjobb 10 további értékes nyereményeket kap!

A pályázat menete

A HiperSuli tanári tananyag-fejlesztő pályázatra felsőfokú pedagógiai végzettséggel rendelkező tanárok jelentkezhetnek. A folyamat egyszerű, a pedagógusok hipergyorsan, pár kattintással adhatják be pályázatukat. Jelentkezni egy kiválasztott téma, illetve a tananyaggal megcélzott korosztály megjelölésével lehet. A jelentkezés során a tanárok használhatják már meglévő ötleteiket, nem szükséges teljesen új projektekkel pályázni. A nevezéseket az alábbi témakörökben várják: kooperatív munka/kollaboráció, számonkérés, virtuális osztályterem, új ismeret átadása/interaktív prezentálás.

A beérkezett jelentkezésekből az ötlet megvalósíthatóságát figyelembe véve szakmai zsűri választ ki maximum 25 pályázót, akik részt vehetnek a Webuni Kft. által tartott 4 hetes online videós kurzuskészítő képzési programban, amelynek célja, hogy a HiperSuli tanári tananyag-fejlesztő pályázat nyerteseit felkészítse és végig kísérje az online videós kurzuskészítés folyamatán, és amelynek eredményeképpen a résztvevők a HiperSuli Platformon a https://hipersuli.webuni.hu/kepzesek weboldalon publikált kurzussal fognak rendelkezni.

A szakmai zsűri a publikált videók elkészítői közül tíz fő díjazottat hirdet, akik a munkájukhoz szükséges Hipernet-hozzáférés mellett 100 ezer forint értékű nyereményben is részesülnek.

A pályázatok beérkezési határideje június 26., éjfél. A jelentkezés az alábbi formon keresztül adható le.

KÉRJÜK, HOGY A JELEN DOKUMENTUMOT FIGYELMESEN OLVASSA EL, ÉS CSAK AKKOR VEGYEN RÉSZT A PÁLYÁZATON, HA AZ ITT LEÍRTAKKAL EGYETÉRT, ILLETVE AZOKAT ÖNKÉNT ELFOGADJA!

Pályázás