A népszerű kvízjáték, a Kahoot – ami interaktív jellege miatt egy tanóra közepén, amikor a figyelem már lankad a monitorok előtt, bátran bevethető –, önálló gyakorlásra is szuperül alkalmazható. A tananyag memorizálása és megértése így pár kattintással elérhető! Részletes útmutatónk ebben segít. 

Miért ajánljuk? Az applikáció interaktívvá, színesebbé teszi a már elsajátított tananyag ismétlését a tanárok által elkészített kérdéssorokkal. Előnye, hogy a helyes választ is megmutatja, így nincs szükség másik fél – például a szülő – közreműködésére. A kérdéssorban személyre szabott ismétlés is beállítható, a pedagógusok számára pedig néhány kattintással, egy táblázat lehívásával nyomon követhető a teljesítmény.  

Azonban a mostani helyzet lényegesen különbözik ettől. Nincsenek előttünk a tanulók. Természetesen egy Teams hívásban megosztott képernyő helyettesítheti az osztálytermi kivetítőt, de nem lesz ettől még ugyanolyan iskolai hangulat. Azonban van a Kahootnak egy Challenge módja, amit pont erre a helyzetre találtak ki.

Az erről szóló részletes útmutatót itt tudjátok letölteni: Kahoot Challenge útmutató.