A BETT show Londonban az Excel csarnokban kerül megrendezésre. Képzeljen mindenki maga elé egy hatalmas stadiont és töltse meg a világ összes oktatástechnológiai cégével. Ezt egy kicsit fűszerezzük meg azzal, hogy folyamatosan előadások zajlanak párhuzamosan több standon is és a BETT Arénában is. 

Az előadások témája is az oktatás és a technológia valamilyen kapcsolata. A konferencia nyelve angol, de idén először Magyarország is saját standdal volt jelen az eseményen. Ahol több magyar startup is bemutatkozott. Többekközött Bodor Ádám is tartott előadást a Webuniról (ugye mindenki ismeri a hipersuli.webuni.hu oldalt?), Kürti Jerry a Tabellot mutatta be a nagyvilágnak. 

Bemutatkozott ezenkívül a Darts Matek, Okosdoboz, Leopoly, az Edutus Főiskola és a Makerspace is a standon. 

A kiállításon a Google és a Microsoft standján el lehetett tölteni akár egy-egy teljes napot, de akár többet is. Mindkét helyen folyamatos előadások segítették a résztvevőket a digitális eszközökkel való kalandozásban, illetve azoknak a saját oktatásába való átültetésében.

A Microsoft Hacking STEM megoldása rengeteg remek ötletet adott hogyan lehet bonyolult méréseket egyszerű eszközökkel, kis barkácsolással és Office eszközökkel végrehajtani. A Google Expeditions már szinte mindenhova lehetőséget biztosít, hogy egy telefon és VR szemüveg segítségével eljussunk. Legyen az a tenger feneke, piramisok vagy az űr.

Külön sarkot kapott a STEAM (Science Technology Engineering Arts and Mathematics), magyarul a mérnöki- és természettudományok, matematika és informatika, ami kiegészült a művészetekkel 2017-ben. Itt az általunk is kedvelt és év végén bemutatott Micro:bit, ezenkívül Raspberry Pi, Texas Instruments és még sokan mások mutattak be eszközöket, módszertani ismertetőket. 

A hardver gyártók, mint a Lenovo, HP, Smart, Promethean, stb. legújabb Chromebookokkal, laptopokkal, interaktív táblákkal jelentkeztek. Az idei év egyik újdonsága az interaktív padló volt:

Legalább 5 helyen találkoztunk interaktív padló megoldásokkal. 

A csarnok másik sarkában az új technológiák, érdekességek kaptak helyet. Itt mutatkozott be tavaly pl. a Spiral, amiről János képzésén tanulhattok többet. Idén ilyen kiemelkedő alkalmazást nem találtam.

Természetesen a lego, maker megoldások, robotok és a 3D nyomtatás sem maradhattak ki a felhozatalból. 

Tagged in: