Az elmúlt napokban mind az öt – Baranya, Békés, Hajdú-Bihar, Somogy és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei – iskolának átadtuk a Digitális ugródeszka pályázaton elnyert laptopokokat és tableteket. A HiperSuli program és a Magyar Református Szeretetszolgálat által közösen indított kiírásra társadalmi-gazdasági és infrastrukturális szempontból hátrányos helyzetű vagy jelentős munkanélküliséggel sújtott településeken működő, felső tagozattal rendelkező általános iskolák jelentkezhettek. Az elnyert eszközöket a HiperSuli részéről Koren Balázs szakmai vezető, Mészáros Attila, a Yettel kommunikációs igazgatója, valamint Gulyás Anett CSR-szakértő adták át.

Az összesen 10 millió forintos keretösszegű tender öt nyertes iskolája 

  • a Battonyai Két Tanítási Nyelvű Szerb Általános Iskola és Óvoda,
  • az Iharosberényi Körzeti Általános Iskola,
  • a Hosszúpályi Irinyi József Általános Iskola Sinay Miklós Tagiskolája,
  • a Magy településen működő Palásti László Általános Iskola és Óvoda,
  • valamint a Pécsi Református Kollégium Nagyharsányi Általános Iskolája

A pályázat keretében kiosztott összesen 44 darab tablet és laptop az iskolák digitális felzárkózását, a mai igényeknek megfelelő oktatás elősegítését szolgálja a jövőben. Emellett az intézmények pedagógusai 30 órás akkreditált HiperSuli Digitális Módszertani Képzésben is részesülnek térítésmentesen.

„Örömünkre szolgál, hogy a már második alkalommal kiírt Digitális ugródeszka pályázat ismét megmozgatta az iskolákat és az ország szinte minden térségéből kaptunk pályamunkákat. A karanténhelyzet megmutatta, hogy a digitális oktatás és tanulás ma már elengedhetetlen eleme az oktatásnak. A pályázat során megerősítést kaptunk abban, hogy ezt a tanintézmények is felismerték és egyre nyitottabbak az új, 21.századi oktatási módszertanok bevezetésére. Fontosnak tartjuk, hogy az eszközök mellett a tanárokat digitális oktatási módszertannal is segítsük, hogy azokat integrálni tudják a napi oktatási munkába” – mondta Koren Balázs, a HiperSuli szakmai vezetője.

A 21. században elengedhetetlenné vált a digitális eszközök ismerete és használata, és azok a gyermekek, akik a család nehéz anyagi helyzete miatt nem férnek hozzá megfelelő informatikai készülékekhez, életük sok más területén is lemaradásba kerülnek. Ezért nagy öröm számunkra, hogy a Digitális ugródeszka pályázaton keresztül olyan oktatási intézményeket tudunk közösen támogatni, ahol a tanulók jelentős része hátrányos helyzetből érkezik, így az iskola számukra az egyetlen színtér, ahol találkozhatnak korszerű digitális eszközökkel és elsajátíthatják ezek használatát” – mondta Nagy Gábor, a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető helyettese, szociális-fejlesztési ágazatvezetője.