A Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar és a berettyóújfalui Diószegi Kis István Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola harmadik alkalommal rendezte meg közös szakmai napját a Yettel ProSuli program keretében. Az esemény szervezője Csernoch Mária, a Yettel ProSuli program digitális nagykövete. Az eseményen az iskola pedagógusai bemutató órákat tartottak, míg a diákok különböző versenyeken, megmérettetéseken vettek részt, összefüggésben a ProSuli program céljával, többek között a digitális kompetenciák fejlesztésével, a tanárok továbbképzésével, valamint a digitális tananyagok készítésével. Az esemény jól mutatja a Yettel, a Debreceni Egyetem, valamint a Prosuli programban résztvevő iskola sikeres együttműködését, amelynek célja a digitális eszközök hatékony használatának elősegítése.

Az eseményen részt vevő intézmények képviselői kiemelték az Új Nemzeti Alaptantervben foglalt innovatív célkitűzések támogatását és az általános és középiskolai tanárok digitális tartalomtervezési képességeinek fejlesztését. Koren Balázs, a ProSuli program szakmai koordinátora szerint mindez a mai digitális lehetőségeket tekintve nagy kihívást jelent. A Yettel digitális oktatási programjában résztvevő pedagógusok olyan korszerű ismereteket sajátítanak el, amelyek segítik az oktatási módszerek megújítását és fejlesztik a diákok digitális képzettségét.

Dr. Kálai Sándor, Debreceni Egyetem

A szakmai nap keretében míg a diákok két korcsoportban versenyeztek, a tanárok bemutató órákon vettek részt, ahol  Megismerhették, hogyan alkalmazzák a Diószegi iskola tanárai a digitális módszertant.

A nyertes csapatok hasznos digitális ajándékokat vehettek át a Yettel, valamint a Debreceni Egyetem képviselőitől

A Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Karán három éve folyik információs és kommunikációs technológiák szakirányú továbbképzés, melynek keretében pedagógusok sajátíthatnak el olyan ismereteket, amelyek nélkülözhetetlenek a modern oktatásban. A tanév következő szakaszában a pedagógus szakvizsgára felkészítő továbbképzésre is lesz lehetőség jelentkezni.

Diákok a versenyen

A Debreceni Egyetem teljes beszámolója itt olvasható.